ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ZANUSSI
Ο ΑΤΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Δείτε τις συνταγές στον ατμό, από λαχταριστή focaccia μέχρι μαλακά ψωμάκια μπριός, ή αραβική πίτα που ταιριάζει ιδανικά με το αγαπημένο σας ντιπ. Όλα παρασκευασμένα με τον Πολυλειτουργικό Φούρνο PlusSteam της Zanussi.
FOCACCIA ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΖΥΜΗ
328g Λευκό σκληρό αλεύρι
240g Χλιαρό νερό
7g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
3g Φρέσκια μαγιά
22g Λάδι
ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
1 Συσκευασία ντοματίνια
1 Ματσάκι βασιλικό
Ελαιόλαδο για πασπάλισμα
Νιφάδες από αλάτι θαλάσσης
Πασπάλισμα από χοντρό σιμιγδάλι
Η focaccia είναι πεντανόστιμη όταν τρώγεται μόνη της, με λίγο λάδι. Ή, γιατί να μη δοκιμάστε τη focaccia με κοτόπουλο τυλιγμένο με πανσέτα, μεσάλτσα από αβοκάντο;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
1. Προσθέστε 100ml νερό στο κάτω μέρος του εσωτερικού του φούρνου. Ρυθμίστε τον φούρνο στο πρόγραμμα Θερμός Αέρας PlusSteam. Πιέστε το κουμπί PlusSteam και αφήστε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 230C*.
2. Πασπαλίστε τη ζύμη με ελαιόλαδο και με νιφάδες από αλάτι θαλάσσης.
3. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία στους 200C και ψήστε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί.
Πάνω + Κάτω Θέρμανση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240C. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και μειώστε στους 220C, ψήστε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί
ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ (6 μερίδες)
ΖΥΜΗ
350g Λευκό σκληρό αλεύρι
220g Χλιαρό νερό
16g Λάδι
7g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
7g Φρέσκια μαγιά
Αυτό το νόστιμο ψωμί της μέσης ανατολής είναι ιδανικό για να το μοιραστείτε με φίλους. Ειδικά αν είναι βουτηγμένο στο αγαπημένο σας ντιπ και σερβιρισμένο με πικάντικα αρνίσια σουβλάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΑΓΚΕΤΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
ΖΥΜΗ
432g Λευκό σκληρό αλεύρι
40g Αλεύρι σίκαλης
310g Χλιαρό νερό
9g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
9g Φρέσκια μαγιά
Πασπάλισμα από χοντρό σιμιγδάλι
Γεμίστε αυτές τις φρέσκες μπαγκέτες με ό,τι σας αρέσει – χοιρινό σιγοψημένο στα κάρβουνα, σαλάτα με κόκκινο λάχανο και μαγιονέζα και μαρμελάδα τσίλι είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
ΧΡΥΣΟ ΜΠΡΙΟΣ
ΖΥΜΗ
350g Λευκό σκληρό αλεύρι
36g Πολύ ψιλή ζάχαρη
7g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
10g Φρέσκια μαγιά
48g Γάλα
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
105g Μαλακό βούτυρο
ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 Αβγό
Μία πρέζα αλάτι
Γιατί να μη χρησιμοποιήσετε τα ψωμάκια μπριός για να φτιάξετε το τέλειο χάμπουργκερ; Απλώς προσθέστε ένα μεγάλο ζουμερό μπιφτέκι, το τυρί της επιλογής σας, σάλτσες και σαλάτα. Εύκολο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
1. Προσθέστε 100ml νερό στο κάτω μέρος του εσωτερικού του φούρνου. Ρυθμίστε τον φούρνο στο πρόγραμμα Θερμός Αέρας PlusSteam. Πιέστε το κουμπί PlusSteam και αφήστε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200C*.
2. Αλείψτε τα ψωμάκια με το αυγό (πασπαλίστε με σπόρους σουσαμιού, προαιρετικά).
3. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία στους 170C και ψήστε για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί.
*Πάνω + Κάτω Θέρμανση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240C. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και μειώστε στους 220C, ψήστε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΦΡΑΤΖΟΛΑ
ΖΥΜΗ
490g Λευκό σκληρό αλεύρι
320g Χλιαρό νερό
10g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
10g Φρέσκια μαγιά
20g Βούτυρο ή λαρδί
Γιατί να μη βουτήξετε τη φραντζόλα σας σε ένα μίγμα από τυρί, αλεύρι, πιπέρι και σάλτσες, για να φτιάξετε ένα έντονο και νόστιμο ψωμί με λιωμένο τυρί;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
ΑΠΛΗ CIABATTA
ΖΥΜΗ
330g Λευκό σκληρό αλεύρι
240g Χλιαρό νερό
7g Φρέσκια μαγιά
3g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
16g Ελαιόλαδο
Ένας τρόπος για να φάτε τη νόστιμη ciabatta σας είναι με ψημένο τσορίζο, πεπερονάτα και ρόκα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ
ΖΥΜΗ
455g Λευκό σκληρό αλεύρι
50g Αλεύρι ολικής άλεσης
325g Χλιαρό νερό
10g Λεπτό αλάτι θαλάσσης
10g Φρέσκια μαγιά
ΚΟΡΑ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ
50g Σπόροι κολοκύθας
50g Σπόροι σουσαμιού
50g Σπόροι παπαρούνας
50g Σπόροι ηλίανθου
Η φραντζόλα με σπόρους ταιριάζει τέλεια με τη βαθιά, πλούσια γεύση της σούπας με ψητά παντζάρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΣΙΜΟ
1. Προσθέστε 100ml νερό στο κάτω μέρος του εσωτερικού του φούρνου. Ρυθμίστε τον φούρνο στο πρόγραμμα Θερμός Αέρας PlusSteam. Πιέστε το κουμπί PlusSteam και αφήστε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 230C*.
2. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο, μετά από 10 δευτερόλεπτα μειώστε τη θερμοκρασία στους 200C και ψήστε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί.
*Πάνω + Κάτω Θέρμανση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230C. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και, μετά από 10 δευτερόλεπτα, μειώστε στους 200C. Ψήστε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοψηθεί.